Čajevi

Čajevi uništavaju helikobakteriju

Gastritis je upala želučane sluznice. Može se dogoditi kao kratka epizoda ili može biti dugotrajnog karakteraGastritis je upala želučane sluznice. Može se dogoditi kao kratka epizoda ili može biti dugotrajnog karaktera

Ne gubite vreme − napravite već danas neku od ponuđenih mešavina u borbi protiv helikobakterije

Helikobakterija izaziva zapaljenje želudačne sluzokože, tj. gastritis, a može uzrokovati i čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu. Ako je zahvatila veći deo želuca, zapaljenski proces napreduje, a ukoliko se ne leči, prelazi u atrofični gastritis, što može voditi ka razvoju karcinoma.

Kad je simptomatologija u pitanju, tegobe mogu u potpunosti izostati. U tom slučaju, bakterija može opstajati u organizmu godinama, decenijama, pa čak i tokom čitavog života. Osim antibiotika, koji se uzimaju isključivo po lekarskoj preporuci, helikobakteriju mogu pobediti i čajevi.

POMEŠAJTE SLEDEĆE…

…Podubicu i kičicu

Pomešajte jednake delove podubice, kičice i kantariona, pa četiri kašike mešavine prelijte sa 7 dl ključale vode i ostavite to poklopljeno da odstoji dva sata. Procedite i pijte tokom dana umesto vode. Ujutru i uveče, pola sata pre jela, uzimajte po kašiku kantarionovog ulja. Pijte dva meseca.

…Imelu i žalfiju

Pomešajte jednake delove podubice, kičice, lista imele i žalfije, pa četiri kašike mešavine prelijte sa 7 dl ključale vode i ostavite to poklopljeno da odstoji dva sata. Procedite i pijte tokom dana umesto vode. Pijte dva meseca.

…Koprivu i vodopiju

Pomešajte jednake delove podubice, lista koprive, korena vodopije i ranjenika, pa pripremite čaj kao u prethodnom slučaju.

…Kantarion i neven

Napravite mešavinu od istih delova hajdučke trave, kantariona i cveta nevena. Dve kašike mešavine prelijte s pola litra ključale vode, a zatim to poklopite i ostavite da odstoji 30 minuta. Procedite i pijte po 100 ml čaja pre svakog obroka. Terapija traje mesec dana.

…Rusu i kamilicu

Pomešajte po kašičicu ruse, kamilice, kantarione i hajdučke trave, pa sve prelijte s pola litra ključale vode. Poklopite i ostavite da odstoji sat vremena, a zatim procedite i uzimajte po 100 ml pola sata pre jela.

ZELENI MELEM

Sameljite 300 g sočnih listova čuvarkuće, a zatim to pomešajte s istom količinom meda. Ostavite to da odstoji u frižideru u staklenoj tegli nedelju dana, a zatim započnite terapiju, tako što ćete uzimati po kašiku melema triput dnevno – pre doručka, posle ručka i pre spavanja.

ŠTA SAVETUJE TRAVAR

 travar iz Vranja

 Pre doručka

Pomešajte jednake količine lišajevice i slatkog korena, pa kašiku mešavine prelijte sa 250 ml ključale vode i ostavite to poklopljeno da odstoji  15 do 20 minuta. Procedite i pijte ujutru na prazan stomak.

Pre ručka

Pomešajte jednake količine kantariona i hajdučka trave, pa kašiku mešavine prelijte sa 250 ml ključale vode i ostavite poklopljeno da odstoji  30 do 35 minuta. Procedite i pijte pola sata pre ručka.

Pre večere

Pomešajte jednake količine podubice i majčine dušice, pa kašiku mešavine prelijte sa 250 ml ključale vode i ostavite to poklopljeno da odstoji  20 do 25 minuta. Procedite i pijte pola sata pre večere.

NAPOMENA: Vrlo je bitno da se kombinuju sva tri čaja i da se piju u određeno doba dana onako kako je opisano. Terapija traje 12 do 15 dana.

BOKVICA ČUVA ŽELUDAC

List bokvice odličan je prirodni lek za želudačne bolesti. Možete žvakati po jedan svež list triput dnevno, ili napraviti čaj: dve kašike suvog lista prelijte s dve šolje ključale vode, ostavite to da prenoći, pa ujutru procedite i pijte po pola šolje četiri puta dnevno, sat vremena nakon jela. Možete napraviti i melem od pola kilograma kvalitetnog domaćeg meda i 150 g mlevenog svežeg lišća bokvice. Čuvajte u frižideru i uzimajte po kašičicu mešavine dva-tri puta dnevno pre jela.